Imbold launtric

Ideile pot constitui o crunta povara atunci cand nu sunt puse in practica. Ajungi sa te indoiesti de propria persoana, dezvoltand ipoteze despre felul in care viata ta ar fi evoluat, in eventualitatea materializarii lor.De aceea, am decis sa ofer o sansa acestor idei, pentru a ma dispensa de necontenitul scepticism in privinta propriilor abilitati.

Asadar, mi-am stabilit un nou obiectiv, acela de a-mi insusi notiunile fundamentale de programare. In consecinta, mi-am cumparat o carte de C++ pentru autodidacti, sperand ca pana la finalul facultatii sa asimilez un volum consistent de informatii in acest domeniu. Entuziasmul meu e inzecit stiindu-l pe fratele meu (programator, de altfel) dispus sa ma ajute, in limita posibilitatilor.

Initial, imi propusesem sa nu dezvalui nimanui acest plan al meu, fiindca unii oameni au tendinta de a inabusi orice initiativa de acest fel, invocand diverse motive precum – hotararea mult prea tardiva in vederea aprofundarii notiunilor de programare sau preocuparea pentru acest nou domeniu in detrimentul timpului alocat facultatii.

Insa, jocul vietii parca devine mai antrenant atunci cand te detasezi de astfel de previziuni, expunandu-te unor riscuri. :)

Hoinarind prin blogosfera, am gasit o povestioara alegorica, care se potriveste acestui context:

(Alegoria broscutelor) A fost odata un grup de broscute care voiau sa se ia la intrecere. Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt.

Se adunasera deja multi spectatori pentru a urmari cursa si pentru a le incuraja pe broscute. Cursa urma sa inceapa… Totusi, nici unul dintre spectatori nu credea ca vreuna dintre broscute va reusi sa ajunga in virful turnului. Tot ce se auzea erau  exclamatii de genul: ‘ Oh, ce obositor! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus !’ sau ‘ Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt ! ‘.

Broscutele incepura sa abandoneze. Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe. Spectatorii continuau sa strige: ‘ E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus ! ‘. Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau. Doar una singura se catara consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si
rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului ! Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului. Asa se afla ca… Broscuta invingatoare era SURDA !

Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti, fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!

Deci, fii mereu optimist !

Si mai ales fii pur si simplu SURD cand cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!

Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii