Reguli de respectat pentru burgeri de neuitat

Burgerul, desi in esenta un sandwich simplu, are peste 100 de moduri in care poate sa fie preparat. Chifla folosita poate sa fie atat din faina alba cat si din faina de secara, carnea poate proveni de la orice animal, vita, porc, pui sau chiar si peste. Reteta clasica in schimb impune ca burgerul sa fie realizat din carne de vita, chifla sa fie din faina alba, iar mustarul si ketchupul sa nu lipseasca.
Un burger perfect poate fi facut si acasa, fara nicio grija, fiind un fel relativ simplu de preparat. Veti avea nevoie de un gratar, sau daca nu dispuneti de unul de o tigaie grill, acesta este singurul instrument de bucatarie cu adevarat necesar pentru gatitul burgerilor. Carnea, este recomandat sa fie de vita si cumparata de la o macelarie adevarata. Incercati sa nu cumparati un amestec si sa rugati macelarul sa va toace o bucata care contine si grasime. Aceasta ii va da gust chiftelei propriu zise si o va impiedica sa fie prea uscata. Este recomandat ca in loc de clasicul ketchup sa folositi un sos de rosii. Acesta poate fi preparat foarte usor in casa din trei catei de usturoi, rosii taiate cuburi la conserva si busuoic. Va fi mult mai sanatos decat clasicul ketchup din comert si va da un plus de rafinament burgerului vostru.
Cascavalul perfect pentru un burger facut in casa este cel care provine de la micii producatori. Poate fi ori proaspat ori afumat, dar trebuie sa fie natural. Desi burgerii sunt notorii pentru faptul ca sunt sandwichuri nesanatoase, acest mit este valabil doar pentru cei produsi in lanturile mari de fast-food. Un burger facut in casa, cu ingrediente naturale este mai santos decat va puteti imagina. Sosurile clasice din comert pot fi inlocuite cu iaurt sau chiar si aioli, daca vreti un gust aparte. Puteti accesoriza acest sandwich versatil cu orice doriti, singura regula pe care trebuie sa o respectati este ca ingredientele pe care le folositi sa fie naturale si sanatoase!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii