Mituri despre trupele de cover si cat de adevarate suntIndiferent de evenimentul pe care il organizezi vei avea nevoie si de muzica si de o trupa sau un solist care va raspunde de programul artistic al serii. Trupele de coveruri sunt o alegere inspirata, ai instrumente diverse, ai o organizare buna a momentelor artistice si melodii diverse, de regula internationale, dar se pot interpreta si melodii romanesti. Despre aceste trupe am auzit o multime de mituri care mai exista si astazi si care duc la idei gresite despre ce poate face si ce inseamna o trupa cover pentru un eveniment. Multe sunt false si nu fac decat sa ne complice alegerile cand vine vorba de o nunta sau de un eveniment privat. Iata cele mai importante mituri.
1. Trupele de coveruri nu sunt potrivite pentru nunti traditionale. Chiar daca tematica este una traditionala o trupa cover nunta poate face fata foarte usor unui playlist romanesc, chiar popular, artistii sunt obisnuiti sa cante melodii diverse si pot sa personalizeze playlist-ul in functie de dorintele clientilor. Trebuie doar sa vizionati videoclipuri de la evenimente si sa vedeti ce servicii ofera trupa pe care o vreti la nunta pentru a avea un moment artistic deosebit de fiecare data. Deci mitul despre trupele de coveruri la nunta traditionala este invalidat.
2. Trupele de coveruri au doar cateva melodii pe care le pot interpreta, nu prea ai de unde alege ca sa faci un playlist cat mai divers, pe toate gusturile. Si acest mit e fals. Trupe cu experienta se adapteaza la ceea ce doreste clientul, se pot invata piese, se personalizeaza lista de melodii, se pot gasi si cele mai bune intepretari pentru a avea o atmosfera speciala in timpul evenimentului. Se va discuta inainte cu trupa pentru a se stabili ce melodii noi vor fi interpretate si ce costuri suplimentare implica noile piese, daca trupa le poate canta si intr-o anumita ordine.
3. Trupele de coveruri interpreteaza melodii celebre, dar nu se ridica la nivelul originalului. Pentru ca e vorba de un cover nici nu se urmareste asa ceva, nu ai cum sa ai pretentia sa ai interpretarea fix ca a unui artist consacrat. Trebuie doar sa fii atent ca interpretarea originala sa nu fie prea departe de piesa de baza, de la care se pleaca. Trupele de coveruri au idei interesante de fiecare data si vor aduce variante foarte bine orchestrate si adaptate pentru voce sau instrumente disponibile in asa fel incat clientii sa fie multumiti de ce aud in timpul evenimentelor.
4. Trupele de coveruri sunt prea zgomotoase pentru evenimentele mici. E adevarat ca ai instrumente, ai voci mai multe, dar volumul se poate regla, instalatiile de sunet profesioniste pe care le aduc trupele pot sa controleze si automat volumul, sa se adapteze in functie de sala si de marimea evenimentelor.
5. Trupele care aduc mai multe instrumente sunt si mai bune, au prestatie live mai buna. Mitul este iar fals. Nu conteaza cate instrumente vezi pe scena, conteaza calitatea artistilor si abilitatea lor de a oferi emotie si un moment magic celor care participa la evenimente. La nevoie se poate folosi si un sintetizator pentru completarea instrumentelor lipsa, solutii se gasesc, este important sa avem trupa de coveruri cu experienta cat mai multa ca sa se poata descurca oricand si oriunde.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii